Ušetrite si na dovolenke zbytočné výdavky vďaka cestovnému poisteniu

Letný oddych trávi takmer polovica dovolenkujúcich Slovákov v zahraničných destináciách. Mnohým z nich sa ani tu nevyhnú choroby, úrazy či krádež dokladov. So všetkými týmito udalosťami sa v zahraničí spájajú vyššie výdavky ako u nás doma.

Najčastejším problémom Slovákov na zahraničných dovolenkách sú zdravotné ťažkosti. Viac ako 16 % Slovákov trápia tráviace problémy. Napríklad v Španielsku môžete za takýto typ ošetrenia zaplatiť aj 700 eur. Nasledujú hnačkové ochorenia, ktoré sa týkajú až každej šiestej poistnej udalosti. Až desatina udalostí sa týka zápalov stredného ucha, horných dýchacích ciest či dutín. Starší ľudia sa najčastejšie stretávajú s komplikáciami, ktoré súvisia s nedostatočnou hydratáciou pri dlhšom pobyte na slnku. Mladším ročníkom sa zase nevyhýbajú športové úrazy, ako napr. pád z bicykla, motorky či kolieskových korčúľ.

„Ceny za ošetrenia sa môžu vyšplhať na stovky, v niektorých prípadoch až na tisícky eur. Je dobré ešte pred vycestovaním uzatvoriť poistenie, ktoré pokryje nečakané finančné náklady," povedala Alexandra Pavlovičová, generálna riaditeľka Poisťovne Poštovej banky.

Okrem zdravotných problémov však Slováci hlásia aj iné poistné udalosti. Tými najčastejšími sú odcudzenie alebo strata batožiny a dokladov. Nepríjemnosti dokáže spôsobiť aj meškanie letu, poškodenie majetku alebo aj úplné storno zájazdu.

TS Usetrite Tabulka1

Cestovné poistenie predvída nepredvídateľné
Nákladom za nepredvídateľné udalosti sa dovolenkári môžu vyhnúť uzatvorením cestovného poistenia. V prípade úrazu alebo náhleho ochorenia, či straty batožiny v zahraničí je potrebné bez zbytočného odkladu kontaktovať asistenčnú spoločnosť, ktorej telefónne číslo sa nachádza na karte pre cestovné poistenie.

Rýchlo a pohodlne - online poistenie
Poisťovňa Poštovej banky ponúka svojim klientom aj cestovné poistenie ONLINE, ktoré si klienti môžu uzatvoriť rýchlo a jednoducho z pohodlia domova. Na základe svojich potrieb si môžu vybrať základný, rozšírený alebo komplexný balík. Okrem liečebných nákladov sa dá pripoistiť aj batožina, zodpovednosť za škodu, rizikové športy či doplnkové asistenčné služby a úrazové poistenie.

TS Usetrite Tabulka2